Qui és qui en la trama?

( Accede a la versión en castellano )

qui es qui_portada_peque

Alfonso Rus: Alcalde de Xàtiva i expresident de la Diputació de València (ha cedit el càrrec provisionalment). Padrí i mentor polític de Marcos Benavent, va nomenar a aquest gerent d’Imelsa.

Marcos Benavent: Gerent d’Imelsa des de l’arribada d’Alfonso Rus a la Presidència de la Diputació de València el 2007 fins al passat mes de gener de 2015. Fugat durant els primers dies  que esclatà l’escàndol, actualment estaria en contacte amb la Justícia.

Máximo Caturla: Vicepresident segon de la Diputació de València i responsable d’Economia i Hisenda. Va demanar per escrit a Rus reincorporar-se a la seua plaça en el banc el 15 d’abril, dia en què s’airejà l’escàndol de presumpta corrupció. El «número tres» provincial i Benavent s’enfrontaren per un contracte milionari.

Rita Barberá: Alcaldessa de València. Les nombroses gravacions la vinculen indirectament amb la suposada trama a través presumptament del seu nebot, l’empresari Enrique Sospedra, i de l’exregidora María José Alcón.

Francisco Camps: President de la Generalitat Valenciana en l’època en què la presumpta trama hauria estès les seues xarxes també entre càrrecs del govern valencià. De fet, algunes de les gravacions revelen la intenció de la trama de “negociar amb Paco” per arribar a “les conselleries, secretaris generals, directors generals, gerents d’empreses…”

Gerardo Camps: Conseller d’Economia i Hisenda i vicepresident del govern valencià presidit per Francisco Camps; hauria sigut al·ludit en les gravacions lliurades a la Fiscalia. En elles, Benavent i Caturla (dos dels presumptes caps de la trama) parlen de posar-se en contacte amb ell i amb altres membres de l’aleshores Govern valencià per tal d’estendre la suposada xarxa delictiva i seguir “triomfant”.

Víctor Campos: Vicepresident del govern valencià presidit per Francisco Camps; hauria sigut al·ludit en les gravacions lliurades a la Fiscalia. En elles, Benavent i Caturla (dos dels presumptes caps de la trama) parlen de posar-se en contacte amb ell i amb altres membres de l’aleshores Govern valencià per tal d’estendre la suposada xarxa delictiva i seguir “triomfant”.

Jaime Úbeda: Empresari del món de l’espectacle molt conegut en la comarca de La Costera per muntar presentacions de festes i concerts. Presumpte primer testaferro de Benavent (va ser administrador d’Spartaki Sinergias fins a finals del 2009 i va tenir una participació en Berceo Mantenimientos de l’1% entre 2007 i abril de 2010). Presumptament se li haurien adjudicat uns 600.000 euros en contractes vinculats a esdeveniments.

José Estarlich: Presumpte segon testaferro de Berceo, des d’abril de 2010 fins avui. A finals de 2009 va substituir a Úbeda com a administrador d’Spartaki Sinergias.

Miguel Ramírez: Alcalde d’Anna i pare de la secretària de Marcos Benavent, qui al seu torn és dona d’un dels presumptes testaferros de la trama, José Estarlich. El seu germà, Juan Antonio Ramírez, és contractista de l’Ajuntament de Xàtiva.

Rafael Soler: Alcalde de la Pobla Llarga i persona de màxima confiança de Rus, va substituir a Marcos Benavent com a gerent d’Imelsa. Al capdavant d’aquesta societat pública va autoritzar presumptament a l’exdiputat de Turisme i actual alcalde de Ròtova, Antonio García Serra, despeses per valor de 72.000 euros en menjars, sopars i regals, dels quals 12.500 haurien anat a parar presumptament al bar del germà de l’alcalde de Ròtova.

María José Alcón: Exregidora del PP en l’Ajuntament de València i esposa d’Alfonso Grau (ex-vicealcalde del mateix ajuntament i processat en el cas Nóos). Alcón seria un dels presumptes ‘enllaços’ del govern municipal amb la trama per a adjudicar contractes públics a empreses.

Enrique Sospedra Barberá: Empresari i nebot de l’alcaldessa de València, Rita Barberá. Alguna de les seues empreses va contractar amb l’Ajuntament gràcies -presumptament- a la mediació de l’aleshores edil María José Alcón, a canvi de suposades comissions.

QUI HO ESTÀ INVESTIGANT? <                                             > TORNA A L’INICI <

Un comentario en “Qui és qui en la trama?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s