Què pot passar ara?

( Accede a la versión en castellano )

què pot passar_peque

Les conseqüències, ara per ara, són impredictibles donat que podríem estar davant una trama de dimensions gegantesques, incloent el presumpte finançament irregular del Partido Popular de la Comunitat Valenciana. Políticament podria afeblir molt al PP fins el punt d’impedir qualsevol pacte postelectoral.

El president Fabra es va reunir amb Rus a Xàtiva el mateix dia que es va publicar que Esquerra Unida (EUPV) havia fet entrega a la Fiscalia de les gravacions.

L’endemà de conéixer el contingut de les gravacions, el 2 de maig, el Partido Popular va suspendre cautelarment de militància a Alfonso Rus. Deu dies després, Rus anunciava la seua renúncia temporal com a president de la Diputació de València per a delegar en el vicepresident primer.

Entretant, el 6 de maig la anomenada ‘trama Rus’ salpicava també a l’alcaldessa de València, Rita Barberá, amiga declarada de Rus i personatge fort del PP valencià. La publicació de noves converses gravades per Marcos Benavent van revelar que l’Ajuntament de València contractava presumptament serveis amb empreses vinculades a un nebot de l’alcaldessa.

Aquestes gravacions apunten a suposats ‘amaños’ en l’adjudicació de contractes públics municipals i al repartiment de comissions entre algun membre de l’equip de govern local; en concret s’hi esmenta a l’exregidora del PP María José Alcón, esposa de l’ex vicealcalde de València Alfonso Grau (qui va dimitir després de ser processat en el cas Nóos). Poc després de vincular-se públicament el nom d’Alcón a la presumpta trama, aquesta era apartada de la llista electoral local del PP en la que concorria per València, i el 15 de maig era destituïda com a assessora d’Alcaldia, càrrec que encara ocupava malgrat l’escàndol.

El dilluns 18 de maig, el vicepresident de la Diputació de València i un dels presumptes caps de la trama, Máximo Caturla, presentava la seua dimissió, renúncia que es produïa després que el PP acceptara la seua suspensió cautelar de militància i l’apartara del partit, igual que havia fet amb Alfonso Rus i l’exregidora Alcón. Paradoxalment, eixe mateix dia es feia públic que Rus prorrogava fins el 26 de maig (després de les Eleccions) la delegació de les seues funcions com a president de la Diputació, termini que inicialment finalitzava el dia 20.

Entretant, l’oposició en bloc de la Diputació de València decidia abandonar la comissió d’investigació sobre les presumptes irregularitats en Imelsa per a “no fer-li el joc” al president del Partido Popular valencià, Alberto Fabra. La diputada Rosa Pérez Garijo assegurava que aquesta comissió era “una autèntica pantomima” perquè els compareixents previstos no hi tenien “obligació de dir la veritat”, i que “afortunadament aquest cas està en mans de la justícia”, que serà qui faça “la recerca pertinent”.

Fins el moment, Rus segueix reptant al PP mantenint-se en l’Alcaldia de Xàtiva i com a cap de llista local amb possibilitat de renovar. A més a més amenaça amb ‘contar coses’ després de les eleccions sobre una presumpta trama que, en bona mesura, vincula a allò que considera ‘foc amic’.

Les últimes revelacions del cas assenyalen que la presumpta trama va poder servir, fins i tot, per a finançar il·legalment al PP valencià. La dimensió delictiva que suposadament hauria aconseguit el ‘Dipugate’, sumat a les crítiques adreçades a Alberto Fabra per la seua manifesta incapacitat per a depurar responsabilitats, posen contra les cordes al partit en la Comunitat Valenciana.

RUS, ALCALDE DE XÀTIVA <                                             > TORNA A L’INICI <

Un comentario en “Què pot passar ara?

  1. Per favor, volem saber que ha passat a Riba-roja, amb este tio i el alcalde del nostre municipi inaugurant la gespa del camp de futbol… Amb les bombetes led que posaren… NECESSITEM CONÈIXER SI LA CORRUPCIÓ A XAFAT RIBA-ROJA.

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s