Què ha passat a la Dipu?

( Accede a la versión en castellano )

cropped-portada_peque

L’exgerent d’Impuls Econòmic i Local (Imelsa) –empresa pública creada per a gestionar activitats forestals o mediambientals–, hauria desviat presumptament fons públics a través de l’empresa Berceo Mantenimientos, presumpta firma pantalla per a facturar comissions per serveis i subministraments inexistents a diferents empreses concessionàries o prestadores de serveis a la Diputació de València.

L’empresa Berceo no seria l’única firma creada, presumptament, per a servir de pantalla: Spartaki Sinergias es va crear al març de 2007 per part del mateix viver d’empreses i es registra en el domicili d’un dels presumptes testaferros del cap de la trama. Es tracta d’una microempresa sense treballadors que en el seu primer any de vida comptava amb un immobilitzat material de 700.000 euros. La presumpta trama de corrupció i cobrament de comissions a través de contractes públics afectaria a mitja dotzena d’administracions, entre elles l’Ajuntament de Xàtiva. La causa general no es limita, doncs, a Imelsa.

De fet, la presumpta trama hauria estès les seues xarxes també, per exemple, a l’Ajuntament de València, governat per Rita Barberá. Una de les gravacions lliurades per Esquerra Unida a la Fiscalia revela el suposat repartiment de comissions per adjudicació de contractes públics. Les converses entre els presumptes caps de la trama i l’exregidora María José Alcón esmentarien presumptes comissions destinades al Partido Popular: “He deixat 5.000 euros per al partit perquè Alfonso [suposadament, Rus] ho vol així” (en castellà l’original).

Tot açò fonamenta la hipòtesi que el també anomenat ‘cas Rus’ hauria servit per a finançar il·legalment al Partido Popular de la Comunidad Valenciana (PPCV). La presumpta trama hauria realitzat suposats pagaments il·legals al Govern de Francisco Camps. En una de les gravacions d’octubre de 2005, presumptes integrants de la trama parlen de “negociar amb Paco” (presumptament el president Francisco Camps) per a estendre els seus manejos a “les conselleries, secretaris generals, directors generals, gerents d’empreses…”. A més comenten de posar-se en contacte amb Gerardo Camps i Víctor Campos, membres aleshores del Govern valencià de Francisco Camps, i d’informar-ne a Alfonso Rus.

Berceo_con marco

Costas_con marco

QUI ÉS QUI EN LA TRAMA? <                                             > TORNA A L’INICI <

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s